Trakteer je webbezoeker op het dichtsbijzijnde stembureau met Mijn Stembureau

Geschatte leestijd: 5 minuten, of een enkeltje Amsterdam CS - Schiphol.

De verkiezingsdag is voor vrijwel iedere gemeentewebsite de drukste dag. We zien dat mensen dan vooral op zoek zijn naar locatie en openingstijden van stembureaus. Inwoners brengen namelijk vaak hun stem uit als ze onderweg zijn van huis naar werk, school of andere activiteiten. Mensen willen antwoord op de vraag: “Ik sta hier, waar kan ik nu stemmen?”

Mijn Stembureau is een applicatie die zich volgens de gemeentelijke huisstijl meteen toont aan iedereen die de gemeentewebsite bezoekt, zonder de overige informatie in de weg te staan.

Locatiegebaseerde informatie

Met Mijn Stembureau krijgt de webbezoeker meteen voorgeschoteld wat het dichtsbijzijnde stembureau is, waar hij of zij zich ook bevindt. Dit laat Mijn Stembureau zien:

  • Een overzichtelijk gesorteerde lijst met afbeelding en adres van stembureaus
  • Openingstijden van het stembureau
  • De afstand in meters tot de plaats waar de webbezoeker zich bevindt

Hoe het werkt

Mijn Stembureau is voor iedere webbeheerder eenvoudig te plaatsen. We maken gebruik van de gegevens van de gemeente. De applicatie is telkens opnieuw inzetbaar.

Meer weten

Meer informatie? Neem contact op met Michiel Duijsings op michiel@destaatvanhetweb.nl. Je krijgt dan een informatieblad over Mijn Stembureau plus wat voorbeelden. We leggen je ook precies uit hoe je Mijn Stembureau op je gemeentewebsite aanzet.

Geef een reactie

Hoe kunnen we helpen?

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Meer weten over onze werkwijze? Stel ons je vraag!

Bel ons op 050 260 01 66

Geknipt voor jou

Welke boeken en blogs lezen we? Welke video's zijn echt meer dan het kijken waard? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Naar de bibliotheek